"Sünnetin Hayatımızdaki Yeri" Konulu Konferansımız Büyük İlgi Gördü

Gümüşhane’de Gümüş İlim Merkezi (GİMER) tarafından ‘Sünnetin Hayatımızdaki Yeri’ konulu konferans düzenlendi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği konferansa konuşmacı olarak Hadis Alimi İbrahim Anar Hocaefendi katıldı.

 

Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Müftüsü Ercan Aksu ve vatandaşlar katıldı.


Program, Hafız Abdülvahap Gözün’ün Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.


Yaptığı açılış konuşmasında ilmin ve âlimlerin kıymetini bilmek gerektiğine vurgu yapan Gümüş İlim Merkezi (GİMER) Başmüderrisi Kadir Naci Köktaş, medreselerin cennet bahçeleri olduğunu hadis-i şerifler ışığında izah etti ve davetlileri Kur’an ilimlerini öğrenmeye ve öğretilen bu cennet bahçelerine yardımcı olmaya davet etti. Köktaş, GİMER olarak amaçlarının ehl-i sünnet ışığında Kuran’ı öğretmek ve vatanın en büyük âlimlerinden Ahmed Ziyaüddîn ve Peygamber Efendimizin (SAV) methiyesine mazhar olmuş Fatih Sultan Muhammed Han gibi büyük insanlar, fâkihler, âlimler ve muhaddisler çıkmasına vesile olmak olduğunu söyledi. Bu amaçla “HER EVDEN BİR HAFIZ” projesini hayata geçirmek istediklerini belirten Köktaş; “Bunun için Gümüşhane halkından isteğimiz zorunlu eğitimi (8.sınıfı) tamamlayan evlatlarını bize emanet etmeleridir.” dedi.


Programda daha sonra GİMER tarafından toplamda 3 bin 400 metrekarelik alan üzerine kurulu, mescidi, derslikleri, misafirhanesi bulunan, içerisinde Gümüşhanevî kütüphanesi, konferans salonu barındıran, 100 Sıbyan Mektebi öğrencisi, 50 Arapça ilimler öğrencisi, 100’de hafızlık olmak üzere toplamda 250 öğrenci kapasiteli “Mahmud Efendi Külliyesi’nin tanıtıldığı slayt gösterisi gerçekleştirildi.


Slayt gösterisinin ardından İl Müftüsü Ercan Aksu, bir gün sonra idrak etmeye başlanacak olan Ramazan ayının tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini dileyerek, hadissiz, sünnetsiz bir İslam düşünmenin mümkün olamayacağını; Ramazan ayında ortaya çıkan sünneti ve hadisi öteleyen, küçümseyen yaklaşım ve kişilere kesinlikle itibar edilmemesi gerektiğini söyledi.


Daha sonra kürsüye çıkan Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, program için dernek yöneticilerine teşekkür ettiğini belirterek; “Erzincan’dan Başbakanımızın programından buraya geliyorum. Başbakanımızın selamlarını getirdim. Derneğimizin çalışmalarını yakından takip ediyorum. Elimizden geldiğince de yardımcı oluyoruz, bundan sonra da yardımcı olmaya devam edeceğiz. Buradan müjdesini de verelim: bu hafta içi külliyemizin ruhsatını da –ruhsat ücreti de belediyemizce karşılanmak üzere- çıkarmış olacağız inşallah.” dedi.

 

Ercan Çimen’in konuşmasının ardından kürsüye gelen İbrahim Anar Hocaefendi sünnetin hayatımızda nerede olması konulu sohbetini gerçekleştirdi.

“PEYGAMBERİMİZ OLMADAN, ONU ANLAMADAN İSLAM’I ANLAMAK VE YAŞAMAK MÜMKÜN DEĞİLDİR!”

Kime kulak verdiğimiz önemli. Bidat ehlinden uzak durmak gerek. Ramazan dolayısı ile bu ayda ortaya çıkacak olan bozuk insanları, bozuk fikirleri ve yaklaşımları dinlememeli ve onlardan kesinlikle uzak durmalıyız.

Kur’an-ı Kerim, içerdiği hükümler itibari ile anayasa gibidir, yani ayrıntıya girmez ve hükmü bildirir. Örneğin ibadetleri bildirir ancak o ibadet ile ilgili ayrıntıları peygamberimizden öğreniriz. Kuran-ı Kerim’deki “Peygamber size ne buyuruyorsa alın.” ayeti de bu duruma işaret etmektedir.

Dinin yenisi olmaz, dinin eskisi doğru ve makbuldür. Hadis ve sünnet konusunda da günümüzde ortaya çıkan aykırı yaklaşımlar, peygamberimizi, onun sünnetini, hadislerini devre dışı bırakmak isteyenler bilmelidirler ki Peygamberimiz olmadan İslam’ı anlamak ve yaşamak mümkün değildir. Ta baştan Müslüman olmanın şartı Peygamberimizi kabul ve tasdik etmektir.

İbrahim Anar Hocaefendi’nin sohbetinden sonra yapılan dua ile program sona erdi.


TANITIM FİLMİMİZ

 

İBRAHİM ANAR HOCAEFENDİ'NİN SOHBET VİDEOSU

Gümüşhanevi Derneği - GİMER (Gümüş İlim Merkezi)

Canca Mahallesi - Zanka Caddesi
No:6 / GÜMÜŞHANE

© 2024 - Gümüşhânevî Derneği, İSDEF (İsmailağa Dernekler Federasyonu) üyesidir.